Wandelen & Ontdekken

Raeren

Als pottenbakkerdorp mag Raeren fier zijn op zijn burg (14de eeuw), in de omgeving van Iter- en Periolbeek, waar het Pottenbakkerijmuseumen de toeristische info in huist. Huis Bergscheid, Huis Raeren, Knoppenburg, Huis Moeris en Ravenhuis ontdekt men tijdens één ven meerdere wandelungen die de gemeente aanbied. Hertogenbos vormt de noordelijke rand van het beschermd natuurgebiet de “Hoge Venen”.

Eynatten

In Eynatten kuiert men door weidenlandschappen aan historische boerderijen voorbij.  Gut Neuenhof, Gut Stester, Hof Kinkebahn, Gut Möschenberg, etc… Eveneens belangrijke zienswaardigheden: Amstenrather Haus (direct tegenover het hotel), Vlattenhaus, Herrenhaus, Burg Raaff, het Wortelmuseum in Berlott en het historische bos ‘am Totleger’.

Hauset

Het kleine dorp Hauset ligt afgescheiden van het verkeer in het romantische Göhldal. De oude dorpskern, die vroeger rond een burg lag, is nauwelijks nog te herkennen door enkele overgebleven gebouwstukken. De St. Rochuskappel, Hof Von Weersth en de imposante ‘Hammerbrücke’ zijn goede redenen om aan in buurgemeente een deftige wandeling te maken. Het ‘Zandsteenwoud’ met zijn Zyklopenstenenis verbonden met het bos van Aken. Aan de grens ‘Köpfchen’, heeft de belgisch-duitse vereniging “KuKuK” haar Standplaats en brengt kunst, cultuur, geschiedenis en toerisme uit de de Euregio in bij elkaar.

Wandelroutes Raeren-Eynatten-Hauset